Coaching & Loopbaanbegeleiding


Als je vraagt aan mensen hoe ze coaching hebben ervaren, dan zeggen ze vaak: “Het is grappig, ik weet niet precies hoe het gesprek ging, maar aan het eind had ik veel meer inzicht en wist ik wat ik wilde en kon doen.” Het is voor hen lastig te beschrijven wat er nu precies gebeurde. De coach stelde vragen en gaf een aantal suggesties en op één of andere manier raakte dat net de essentie van het probleem en werd de oplossing duidelijk.

Als je aan mij als coach zou vragen hoe coaching werkt, dan zou ik zeggen dat er veel psychologische inzichten, communicatieve vaardigheden, kennis en ervaring bij komen kijken. Coaching is een professie, geen hobby.


Door het stellen van de juiste vragen, het achterhalen van je werkelijke behoefte, het creëren van inzicht in je persoonlijkheid en je doelen, en het geven van suggesties die werken, wordt een coachingsgesprek een succes. Het resultaat: je kunt zelfstandig verder omdat je beter weet wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken.

Als coach begin ik bij dat wat er al is. Van daaruit activeer en stimuleer ik het menseigen leer- en ontwikkelvermogen van kennis en vaardigheden maar ook gedragsmogelijkheden. Dit doe ik door te klankborden, te helpen en het doen van handreikingen ter bevordering van kennis en vaardigheden-ontwikkeling. Als voorstander van de positieve ontwikkeling geloof ik in versterken van wat er al is. 

NB; Een reeds geplande afspraak verzetten of afzeggen is altijd mogelijk. Echter korter dan 48 uur van te voren wordt dit wel in rekening gebracht.Tijdens een vrijblijvende intake bepalen we samen waar de hulpvraag ligt, wat het resultaat zou moeten zijn en wat ik daar in voor je kan betekenen. 

Neem contact met me op en we plannen een afspraak! 


 NB; Een reeds geplande afspraak verzetten of afzeggen is altijd mogelijk. Echter korter dan 48 uur van te voren wordt dit wel in rekening gebracht.